На 15 юни (събота), в Ботев парк, Община Козлодуй и автомобилен ретро клуб „Авангард” за първа година организират Национално авто-мото изложение – Ретро парад Козлодуй.

В събитието ще вземат участие близо 100 вида ретро автомобили, мотоциклети, камиони и велосипеди от цялата страна.

От 9:00 ч., започва записването на участниците и разполагане на автомобилите в парка. В 11:00 ч. е официалното откриване на първия ретро парад в Козлодуй.

От този момент започва своята работа експертната оценяваща комисия. За всички присъстващи ще има изненади и съпътстваща програма с участието на състави от общината.

Децата ще имат възможност да спечелят два велосипеда чрез томбола. В 13:00 ч. ще се състои награждаването на победителите в различните категории. Участниците в събитието ще могат да посетят Националния музей-параход „Радецки”.

За жителите и гостите на Козлодуй е осигурен безплатен транспорт. От 10:30 ч. ще тръгнат автобуси на ЕТ „Антон Иванов” и ще пътуват от спирка „Мелница” в посока Ботев парк през 1 час, до 15:00 ч. В обратната посока автобусите ще тръгнат в 11:00 ч. от автоспирка „Обръщалото” към спирка „Мелница”.

Мероприятието се осъществява с любезната подкрепа на: „Джи пи груп” АД, Auto Bild  – България, Български Автомобилен Клуб „Ретро”, Шато Бургозоне, бира „Пустиняк”, Пежо клуб – България, „Лавина 02” ООД, Пауни център, Хотелски комплекс „Радецки” и медийни партньори – списание „Автокласика & Мотоциклети”, списание „Retro Classic”, списание TopGear – България.

На 16 юни участниците в събитието ще посетят АЕЦ „Козлодуй”.

Уважаеми съграждани и гости на града, очакваме Ви на първия по рода си за нашата община ретро парад!