Областният комитет на ВМРО Враца осъди станалия вчера побой над медицинско лице в град Роман.

В декларация до медиите, от партията заявяват, че за случая ще бъдат информирани всички компетентни институции и настояват за „спешни действия срещу самозабравилата се циганска фамилия“.

Публикуваме целия текст без редакторска намеса:

„Уважаеми представители на медиите,

Положението в Роман става нетърпимо! Такъв страх не е имало от робството насам.

Добре познатите рецидивисти от циганската фамилия “Лисиците” безчинстват и тероризират населението, при това безнаказано. След като миналата година едва не убиха горски полицай, заловил ги по време на незаконна сеч, а тази година клаха с мачете млад мъж, в чиято къща преди са влизали да крадат, сега пребиха като куче медицинско лице, оказало при това помощ на техен роднина.

И този път ли са били провокирани? Многократно сме информирали институциите, включително и Министърът на вътрешните работи от трибуната на Народното събрание за издевателствата, на които са подложени жителите на Роман. Докога правораздавателните органи ще остават “слепи” за заплахата за живота на хората? Явно нямат сили да се справят. Ние питаме, защо беше саботирано предложението ни за създаване на доброволни отряди за защита на населението, или за разширяване на правото на неизбежната отбрана и на целия комплекс от мерки за справяне с етническата престъпност? Или трябва да чакаме хората да се организират сами и да решават проблемите чрез саморазправа.

Настояваме за спешни действия срещу самозабравилата се циганска фамилия. Искаме затвор за тези социопати!

За случая ще информираме всички компетентни институции и ще търсим отговорност от тях. В XXI век, в европейска България такива прояви са недопустими.

Областен комитет на ВМРО обл. Враца

Председател: Красимир Богданов“