Община Козлодуй направи подарък на екипа на Акушеро-гинекологичното отделение по случай Деня на родилната помощ – част от интериорно обзавеждане.

През 2022 година в община Козлодуй са родени 135 бебета.

На 21 януари празнуваме Деня на родилната помощ, известен като Бабинден. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са „бабували” на родилките.

По традицията Община Козлодуй и тази година отбеляза празника съвместно с Народно читалище храм-паметник „Христо Ботев – 1879” и Квартален клуб на пенсионера „Турлашка махала”.

Заедно с екипа на Акушеро-гинекологичното отделение към МБАЛ „Св. Иван Рилски”, гр. Козлодуй се извърши обредно поливане на ръцете на лекарите и акушерите.

Празнуващите медици получиха поздравителен адрес от името на г-жа Маринела Николова, кмет на община Козлодуй, и г-жа Николинка Тодорова, председател на Общински съвет Козлодуй, в който се казва: „Днешният празничен ден е повод да поднесем своята признателност и уважение към усилията, които полагате ежедневно за раждането на нашите деца. Пожелаваме Ви да продължавате със същата всеотдайност и старание да упражнявате високохуманната си професия, да поемате в ръцете си все повече новородени и да ставате свидетели на най-голямото чудо – появата на нов живот”!