Изборно събрание на Пенсионерски клуб (ПК) „Мездрея“ се проведе в гр. Мездра. Във форума взеха участие 30 пенсионери, а специален гост беше Наталия Христова-Горанова – директор на Общинския център за социални услуги и дейности (ОЦСУД).

На събранието бяха избрани нови ръководни органи на клуба с мандат от 4 години. В Управителния съвет на ПК „Мездрея“ влязоха: Даринка Цонкова – председател и членове Румяна Христова, Мими Мишонова, Лидия Трифонова и Станка Ангелова. Съставът на Контролната комисия попълниха Елена Омарска – председател и членове Цветан Марковски и Ваня Петрова.

Определен беше нов размер на годишния членски внос, който занапред ще бъде 6 лева.

Хората от третата възраст обсъдиха и дейността на клуба през тази година. Първите инициативи на пенсионерския клуб ще бъдат отбелязване на Баба Марта и екскурзия до Плевен по случай Националния празник на Република България – 3 март. Членовете на клуба решиха да бъде организирано съвместно посещение на Юбилейния концерт-спектакъл „Да останем богати“ по повод 75-годишнината на Ансамбъл „Мездра“, който ще се състои на 18 април 2023 г. в Зала 1 на НДК – София.

Присъстващите на събранието се присъединиха към Националната кампания на БЧК в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия на 6 февруари т. г. като направиха парични дарения, всеки според своите възможности, в дарителската кутия, поставена в ОЦСУД – Мездра.