Кметът на Община Козлодуй вчера бе специален гост на едно вълнуващо тържество – тридесетгодишния юбилей на Пенсионерски клуб „Здраве”, с. Хърлец. Маринела Николова се обърна към празнуващите и гостите:

„Честит рожден ден на клуба! Честит празник на имениците, които празнуват на един от най-хубавите християнски празници! Желая на всички Вас много здраве и все така да сте заедно, да се събирате по хубави поводи. Благодаря Ви за Вашата всеотдайност. Винаги ще Ви подкрепям и нека и занапред работим така добре и се разбираме.”

На юбилея присъстваха представители на всички пенсионерски клубове от общината, представители на институции. Тържеството откри председателят на клуба Огнян Димитров, който сърдечно благодари на кмета на община Козлодуй за всичко, което прави за клуба. Поздравление поднесе и кметът на с. Хърлец Огнемир Симов.

Рождениците получиха много подаръци и поздравителни адреси. Маринела Николова поднесе подарък от името на Община Козлодуй. Дамска формация „Аугуста” при хърлешкото читалище изпълни прекрасни български фолклорни танци, а пенсионерки от клуба изпяха познати на всички песни.

Председателят на Общинския съвет на пенсионерите Александър Цолов също поздрави юбилярите и се обърна с думи на благодарност и признателност към кмета Маринела Николова:

„Г-жо Николова, благодаря Ви за уважението към всички пенсионерски клубове. От осем години ние сме спокойни и имаме самочувствие, защото Вие се грижите за нас и откликвате на всяка наша молба. Пенсионерският клуб „Здраве” е един от най-дейните и се включва във всички общински мероприятия.”

Специално за юбилея на ПК „Здраве”, с Хърлец, концерт изнесе любимата на всички певица Цветелина.