Финансова подкрепа в размер на 10,5 милиона лева от правителството днес получиха общините Аксаково, Враца, Сливница, Велинград, Драгичево, Пордим, Тутракан, Елин Пелин, Етрополе.

Правителството осигури 1 млн. лева за ремонт на улична и пътна мрежа на територията на община Враца.

„В периода на епидемия много хора се върнаха отново в селата, за да живеят в тях. Благодаря за подкрепата, защото селата на Враца имат нужда от нея“, категоричен бе кметът на Враца Калин Каменов.

Отпуснатите средства са предназначени за рехабилитация на улици, приоритетно в малките населени места на общината.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Петя Аврамова благодари на премиера Бойко Борисов и на министъра на финансите Кирил Ананиев за съдействието за решаване на неотложните проблеми на българските общини.

През 2020 г., правителството на премиера Борисов, отново с постановления отпусна на Община Враца 3,8 млн. лева, с които в момента се извършва ремонт на бул. „България“, бул „Европа“, ул. „Илинден“ и се изграждат нови улици в областния град.

„Подпомагаме всички населени места в България, не делим хората, нито кметовете“, заяви министър-председателят Бойко Борисов в хода на заседанието на кабинета.

Премиерът посочи, че правителството поставя акцент в работата си върху малките населени места, за да останат хората да живеят в тях.