В сградата на бившата детска градина в село Челопек вече функционира център “Книгини”.

Обновената база бе открита от кмета Калин Каменов, който поздрави инициаторите на проекта за положените усилия.

“Това място винаги е било изпълнено със съдържание. Макар че вече не е детска градина, помещенията са напълно преобразени и отново ще бъдат посещавани както от жителите на Челопек, така и от гости на града. Поздравявам осователите на центъра за куража и затова, че не се спряха пред трудностите. Те са доказателство как в днешно време можеш да правиш добро не само на себе си, но и за околните. Вярвам, че примерът им е заразителен и заедно ще продължим да даваме път на благородни дела” – каза още Каменов.

Кметът на село Челопек – Тихомир Тошев бе категоричен, че подкрепата за развитието на Центъра ще продължи.

генерал агрохимикали

Инициаторите на проекта – Първолета Николова, Мария Дончева и Зорница Панайотова коментираха, че основната цел на “Книгини” е да вдъхновява посетителите и да се организират инициативи, чрез които обликът на село Челопек да бъде променен.

В център “Книгини” са обособени зали за провеждане на семинари, творчески работилници, както и библиотечни кътове. Към него функционира и социално предприятие Творилница “Добрини”, в което жители на населено място ръчно изработват различни сувенири. Събраните средства от предприятието ще бъдат инвестирани за облагородяване на селото.

На събитието присъстваха още: общински съветници, общественици, дарители, жители на населеното място, гости от Враца и страната.