Учениците от 8 г клас “Приложен програмист” от ППМГ “Акад. Иван Ценов”, гр. Враца, под ръководството на своя учител по английски език Ивалина Иванова, се включиха в интерактивната разходка “Учи в библиотеката” на Регионална библиотека “Христо Ботев” Враца – част от Дни на отворените врати, посветени на 1 ноември – Ден на народните будители.

Те бяха посрещнати в читалнята на библиотеката с кратка беседа за историята на ръкописите и книгите, като им беше показано и уникално издание на ръкописа Манасиева хроника.

Последва игра на думи, която изискваше учениците да разтворят страниците на синонимни, тълковни или речници на новите думи. Вече в Тийн зоната, за учениците бяха подготвени лаптопи с кръстословица с информация за Враца, пъзел с Кулата на Мешчиите и им беше показан сайтът kartanavremeto-vratsa.org – дигитален архив на регион Враца.

Последва изнесен урок по английски език на тема “Моята ваканция” – работа по двойки за упражняване на умението говорене на английски език.

Регионална Библиотека – Враца вече може да се похвали с 12 нови потребители, които получават едногодишен читателски абонамент и достъп до Тийн зоната.