Доброволческата инициатива ще се проведе на 15 май, събота, с възможност да продължи и на следващия ден.

Началото ще бъде дадено в 09:00ч, а за сборен пункт е определен паркингът на завод “Мрамор” в края на града. Ще бъдат подсигурени ръкавици и чували за събирането на отпадъците.

Акцията ще се състои в почистване от битови и строителни отпадъци – по протежението на екопътеката и на самите водопади.

Също така, ще бъдат почистени замърсени участъци в планинската река. В допълнение, ще бъдат поставени 15 хранилки за птици, а до края на месеца – дървени табелки с родолюбиви цитати.

С цел популяризиране на екопътеката, в бъдеще ще бъде заснето и рекламно туристическо видео, по подобие на предишни такива, създадени от “Заедно за Берковица”.

Отправяме покана към представителите на местния бизнес, към служителите на общинска администрация и към всички наши съграждани, които искат да се наслаждават на чиста природа и спретнати кътове за отдих през свободното си време.

Линк към събитието във FB – https://www.facebook.com/events/221105586045992

Грижата за природните туристически обекти е важна част от стратегията за развитие и популяризиране на град Берковица и Северозапада.

Подобни акции, свързани с почистване и облагородяване, са в изключителен плюс за опазването на природата, имат възпитателен ефект и създават възможност за бъдещо развитие на туристически обекти в и около град Берковица.

НПО “Заедно за Берковица” е инициатор на различни граждански инициативи през последните години в град Берковица.

Подробна информация за организацията, репортажи от преминали доброволчески акции и мултимедия, може да намерите на сайта ни – https://zaberkovitsa.com