На 21 януари 2021 г. бе проведена онлайн среща с членовете на Общински детски и младежки парламент (ОДМП), град Козлодуй, които избраха нов ръководен екип. Кандидатите представиха пред младежите своите кандидатури и мотивация защо искат да поемат този сериозен ангажимент.

За председател бе избран Светослав Терзийски – ученик в 12 клас в СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй. През годините е участвал в Ученическия съвет към училището му. Светослав Терзийски е стипендиант на АЕЦ „Козлодуй” и благодарение на това е посетил Космическия лагер в Измир, Турция.

Участвал е в AUBG MultiTalent Quest в Американския университет в Благоевград. Тези дейности му помогнали да развие комуникационните си умения и лидерските си качества.

Ето какво споделя Светослав за позицията: „Изключително съм развълнуван за същинската работа по реализирането на предстоящите дейности. Уменията ми са подходящи за екипа, а опитът ми в работа в екип и под напрежение е още една предпоставка за успех”.

За зам.-председател бе избран Денис Георгиев – ученик в 12 клас в СУ „Христо Ботев”, гр. Козлодуй. Той е и председател на Ученическия съвет към училището му, участник е в няколко международни училищни проекти свързани с Еразъм+, организатор е на „Кариерна ракета” – пречупване на стереотипите на училищно ниво, участва в инициативата „Мениджър за един ден”.

Денис също добавя: „Приемам предизвикателството сериозно и ще бъда насреща, вярвам, че в ОДМП има активни и будни младежи, с които ще организираме невероятни събития”.

За секретар на Младежкия парламент бе избрана Михаела Донева – ученичка в 10 клас в СУ ,,Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй. През свободното си време обича да чете и да се информира, което я мотивира да е част от ръководния екип. Тя е настоящ председател на Ученическия съвет към училището, в което учи.

Има опит в организирането на различни събития и е активен доброволец през последните години. Михаела добави: „Вълнувам се за тази възможност, предстои ни един интересен и обещаващ мандат”.

На 26 януари бе проведена първата работна среща на Ръководният екип на ОДМП с представители на Община Козлодуй. В рамките на работното заседание беше обсъден Общинския календар „Младежки дейности” за 2021 г. и плановете за действие в епидемична обстановка.

Първите дейности от календара са Общински конкурс за мултимедийни презентации/видеа „От теб з@виси” по повод 9 февруари – Международен ден за безопасен интернет и Общински конкурс за авторско стихотворение на тема „Любов по време на пандемия”.

На новите членове им предстои промяна на устава, като неговият проект ще се разглежда на първата за годината, онлайн сесия на ОДМП, която ще се проведе в началото на месец февруари.

„Пожелаваме успешен мандат в планирането и организирането на инициативи и събития, свързани с личностното развитие на младежите в общината. Бъдете отговорни и активни млади хора!”, каза Лидия Петрова – началник отдел „Образование, социални дейности и младежки политики“.