Кметът д-р Цветан Ценков и общинското ръководство изпратиха подаръци за майката на първото родено във Видин бебе през новата година. Малкият Васил е проплакал на 2 януари в 11:18 часа и е с тегло 2800 г и ръст 48 см. Момченцето е второто дете в семейството на Гергана Василева от с. Капитановци.

Заради епидемичната обстановка подаръците връчи директорът на МБАЛ „Света Петка“ д-р Ивета Найденова.

Щастливата майка получи парична сума в размер на 300 лв., красив букет с цветя, както и поздравителен адрес от кмета д-р Ценков.

„Вашето момченце се появи на бял свят под щастлива звезда – да е първото бебе във Видин през Новата година. Нека този късмет да е негов спътник и занапред, да има сполука в учението, да постига успехи в живота! Сигурен съм, че ще възпитате своя син като достоен българин, който тачи родовите си корени. Нека у малкия Васил живее духът на нашите предци, възпяти в химна „Бдинци, лъвове, титани“, нека се гордее, че е роден в старопрестолния Видин и да носи с чест и достойнство царственото име, с което е орисан!“, се казва в адреса.

През миналата година в Отделението по акушерство и гинекология на видинската болница са се родили 203 бебета. От началото на настоящата година ражданията са общо три.