Община Мездра кани най-учтиво жителите и гостите на гр. Мездра на общоградско тържество по повод Националния празник на Република България. Тържеството, с което ще бъде отбелязана 146-ата годишнина от Освобождението от османско иго, е на 3 март 2024 г. (неделя) от 9:15 часа на площад „България“.

В празничната програма ще вземат участие Детска школа за художествено слово и Ансамбъл „Мездра“ – джуниър при НЧ „Просвета 1925“, Вокална група „Детски свят“, Мажоретен състав и Група за художествено слово към Център за подкрепа за личностно развитие.

Честването включва още ритуал за издигане на националния трибагреник, знамето на общината и флага на Европейския съюз, слово на кмета на община Мездра Иван Аспарухов и поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните за национално освобождение и обединение.

В 10:00 часа официално ще бъде открит XXII Републикански шосеен пробег „3 март“, в който ще вземат участие състезатели от лекоатлетически клубове в цялата страна и от местните училища. Награждаването на призьорите в отделните възрастови групи е в 12:30 часа.

Заповядайте на празничните прояви!