По повод Международния ден на детето – 1 юни, Община Мездра подготвя поредица от приятни изненади за децата.

Празничната програма включва спектакълът „Пъстър детски карнавал” на възпитаници на местните детски градини, арт занимания за деца в ателиета за приложни изкуства, атракцията „Танцът на пеперудите“ на професионални артисти на кокили от столичната трупа „Канетикс“ на „жената каучук“ Сирма Добрева, спектакълът „В света на доброто” на Пътуващ театър „Малки таланти” от ИОУ „Св. св. Кирил и Методий”, открит урок по шахмат за начинаещи и сеанс на едновременна игра на подрастващи шахматисти срещу многократните шампиони на България Даян Нинов и Доника Шивачева от ШК „Асеневци“ – Велико Търново.

ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ НА ДЕТЕТО – 1 ЮНИ 2023 г.
🔺️ 10:00-11:00 ч. – площад „България” – гр. Мездра:
• „Пъстър детски карнавал“ – спектакъл на Детските градини „Слънчице“, „Роза“, „Детелина“ и „Мир“;
• Арт занимания за деца в ателиета за приложни изкуства на Христова евангелска църква „Шалом“;
• Атракция „Танцът на пеперудите“ в изпълнение на артисти на кокили от трупа „Канетикс“ на Сирма Добрева;
🔺️ 10:30-13:00 ч. – Археологически комплекс „Калето“ – гр. Мездра:
• 10.30-11.00 ч. – Спектакъл „В света на доброто” на Пътуващ театър „Малки таланти” от ИОУ „Св. св. Кирил и Методий” с ръководител Глория Николова;
• 11.00-13:00 ч. – Открит урок по шахмат за начинаещи и сеанс на едновременна игра на подрастващи шахматисти срещу многократните шампиони на България Даян Нинов и Доника Шивачева от ШК „Асеневци“ – Велико Търново.

Община Мездра кани най-учтиво всички деца и родители да се забавляваме заедно на площад „България“ и в Археологически комплекс „Калето“ в Деня на детето – 1 юни!