С цел опазване на околната среда и на климата, в периода от 3 до 30 април 2023 г. Община Мездра организира кампания за безвъзмездно предаване на стари дрехи и на други ненужни текстилни изделия (обувки, чанти, кожи и т. н). Кампанията е част от традиционнoто пролетно почистване на гр. Мездра и на съставните села на общината.

Употребяваните дрехи и други отпадъци от текстил ще се приемат и ще бъдат съхранявани временно на площадка, която се намира в двора на Професионална гимназия „Васил Левски“ (бившата ПГ по МСС), всеки делничен ден от 8:00 до 16:00 часа.

Достъпът до площадката ще бъде контролиран, както на нея ще се приемат само горепосочените видове отпадъци, които са образувани от жилищни имоти на територията на община Мездра.

Текстилните отпадъци и старите дрехи трябва да бъдат опаковани в чували.

Извозването им може да се организира с лични превозни средства или с транспорт на Общинско предприятие (ОбП) „Чистота“, след предварителна заявка на тел. 0896 324 949, Десислава Георгиева – началник сектор „Комунална дейност“ в ОбП „Чистота“.

Община Мездра призовава гражданите да се включат в кампанията, с което ще допринесем за опазването на околната среда и на климата!

Екологичната отговорност е признак за високата култура на обществото ни!