Конкурсът за великденска украса “Писан, шарен Великден” е продължение на съвместната инициатива на Община Мездра и на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните “Създавай, а не руши!”, която има за цел да стимулира креативността и творческите изяви на жителите на общината, както и да поощри опазването на населените места от вандалски прояви.
В навечерието на големия православен празник Възкресение Христово Община Мездра се ангажира да украси централната градска част и пешеходната алея на ул. „Александър Стамболийски”, а детските градини, училищата и читалищата – да допринесат за разхубавяването на общинския център и на останалите населени места в общината.

Конкурсът е за великденска украса на фасадите и на пространствата пред образователните и културните институции.

Категории на великденския конкурс:
• Детски градини,
• Училища,
• Читалища.

Във всяка категория ще бъде връчена по една награда за най-красива празнична украса. Участва се с една снимка, придружена с наименованието на съответната институция и населеното място, в което тя се намира.

Очакваме Вашите снимки до 15 април 2024 г. на email: kultura@mezdra.egov.bg

Снимките ще бъдат качени на фейсбук страницата на Община Мездра: https://www.facebook.com/mezdra?locale=bg_BG от 16 април до 19 април 2024 г., през който период можете да ги разгледате и да гласувате за тях.

Обявяването на резултатите от конкурса и награждаването на победителите ще стане на 24 април 2024 г.

За допълнителна информация: тел. 0879 830 900, Седефка Петкова.

Желаем Ви творческо вдъхновение и спорна работа!