И тази година Община Козлодуй ще се включи в кампанията “Да изчистим България заедно”.

На 12 септември (понеделник) служители на общинска администрация, съвместно със служители на „АЕЦ Козлодуй” ЕАД и ДП „РАО”, ще направят почистване на гр. Козлодуй. Населените места, Хърлец, Гложене, Бутан и Крива бара, също ще се включат в почистването.

Районите, в които всички служители ще бъдат разпределени на малки групи и ще бъдат почистени са: от табела вход на град Козлодуй до ресторант „Бриз” (цялата централна градска част), Дигата, Общежитията на АЕЦ „Козлодуй”, ПГЯЕ „Игор Курчатов”. Ще бъдат почистени и дворовете на всички детски градини и училища на територията на община Козлодуй, където на 15 септември нашите малки и големи ученици ще прекрачат училищния праг.

Всички граждани на общината, които искат да се включат в инициативата, могат да получат безплатни чували и ръкавици за събиране на отпадъци на 12 септември, в периода от 08:00 ч. до 12:00 ч., на място, в сградата на Общината или от съответното Кметство.

След като всеки получи материали, доброволците трябва да предоставят информация за мястото, което ще почистват, за да може Общинско предприятие „Комунална дейност” да се погрижи за извозването на събраните отпадъци.

Пълните чували трябва да се оставят до контейнерите за битови отпадъци, а ако има събрани разделно опаковки от пластмаса, хартия и стъкло, могат да бъдат изхвърлени в контейнерите за разделно събиране на отпадъци.

Мястото за предаване на обемни отпадъци (стари мебели, дивани, фотьойли), както и излязло от употреба електрическо оборудване (телевизори, хладилници), е площадката за разделно събиране на отпадъци на адрес: гр. Козлодуй, ул. „Хаджи Димитър” № 62. Транспортирането на тези отпадъци е отговорност и задължение на гражданите.

Каним всички, които желаят да се включат в почистването, да се погрижат за междублоковите пространства, както и за прилежащите около домовете си територии.