С водосвет, отслужен от свещеноиконом Рафаил – архийерейски наместник на Белоградчишка духовна околия,  започна церемонията по официалното откриване на обновената сграда на Младежкия дом в Белоградчик.

Сред гостите на събитието бяха Веселка Николова, представител на обединението “Доминос инженеринг” и Людмил Димитров – представител на “Изострой – ВД”ЕООД.

Осъществените ремонтни дейности от двете фирми са в резултат на реализиран проект “Осъществяване на енергийна ефективност на сгради от образователната инфраструктура – обект Младежки дом гр. Белоградчик”, по ОП “Региони в растеж” 2014-2020г.

Присъстваха още представители на белоградчишката общественост и възпитаници на учебните заведения в града – СУ “Хр. Ботев”, НУ “В. Левски” и Детска градина “Иглика”.

В своето слово кметът на общината Борис Николов благодари на изпълнителите за добре свършената работа и за прекрасната обновена база.

В извънкласните форми на Детски комплекс и Младежки дом са ангажирани повече от 180 деца и ученици, които вече разполагат с по-добри условия и удобства за по-ефективна работа. Той сподели още, че до края на месец май ще бъдат реализирани и последните мерки по внедряване на енергийна ефективност на общо 9 сгради общинска и държавна собственост и още 7 многофамилни жилищни кооперации.

Представителите на фирмите изпълнители благодариха на кмета на общината за коректното отношение по време на съвместната работа и пожелаха  Дома на младите хора да се превърне в социално и културно средище и да се случват събития по много хубави поводи. Директорът на Младежкия дом Иванка Петрова също благодари на изпълнителите и на кмета на общината, и изрази своето уверение, че така базата ще бъде още по атрактивна и привлекателна за младежта.

Част от сградата на Младежкия дом е с външна санировка, санирани са и вътрешни помещения. Ремонтиран е покривът, подменена е отоплителната система, направена е топлоизолация на подовете и таваните. Със средства от капиталовите разходи са сменени всички вътрешни врати, преустроени са част от помещенията, шпакловани и боядисани са вътрешните стени. Напълно е обновена и сцената. С общински средства са закупени и нови мебели както за кабинетите, така и за залите и фоайето.

След официалната част Борис Николов и представителите на фирмите прерязаха лентата на обновения обект, а за всички участници в събитието бяха представени народни танци от Школа по народни танци към Детски комплекс.