Вчера, 29 юни, на площадката зад хранителен магазин „Мирела”, ул. „Стефан Караджа”, в присъствието на младежи и граждани от общината, Общински детски и младежки парламент (ОДМП) проведе мероприятие по повод откриване на фитнес уред за лица с увреждания. Спортното съоръжение е финансирано по проект BGLD – 1.003-0004, спечелен от младежкия парламент.

Светослав Терзийски, председател на ОДМП, представи проекта пред присъстващите. „Благодаря на Община Козлодуй за подкрепата при организиране на събитието и на Младежки център – Враца за това, че оцени усилията на нашия Младежки парламент, за осъществяването на инициативата ни, посветена на една благородна кауза – да покаже, че в спорта всички са заедно“.

На откриването присъстваха представители на ОДМП, на дирекция „Хуманитарни дейности“ към Община Козлодуй, на Младежки център – Враца, служители на Дневния център за деца и младежи с увреждания, гр. Козлодуй.

Спортисти от местния клуб по кикбокс „Златните момчета“, с треньор Георги Вачев, направиха демонстрация на основни позиции и движения в кикбокса. Упражненията водеше Денис Иванов, европейски шампион по кикбокс стил „фул-контакт“ и Спортист на годината в община Козлодуй за 2019-та.

Младежи от Центъра за личностно развитие „БАрака“ танцуваха заедно с децата и младежите.

Зрителите и участниците получиха изненада от Община Козлодуй – безплатен сладолед, с който се разхладиха в горещия летен ден.