След искане на кмета Калин Каменов, образователното министерство предостави автобус, който ще се ползва преимуществено от възпитаниците на Обединено училище „Христо Ботев“ в село Баница.

Предстои предложението да бъде гласувано от местния парламент в края на месеца. Това заяви заместник-кметът Петя Долапчиева по време на среща с представители на медиите.

В рамките на пресконференцията, ресорният заместник-кмет коментира, че и през настоящата учебна година първокласниците ще получат книжка със стихове за детството, училището, националните герои като личен подарък от кмета Каменов.

„Освен индивидуална книжка, Община Враца в партньорство с Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца, с цел да провокира интереса към четенето, подарява на всеки първокласник читателска карта, за да може когато научи буквите и се научи да чете, всяко дете да може да посети библиотеката и открие чудния свят на книгите!”– каза още Долапчиева и допълни, че местната администрация е в процес на подготовка за предстоящата учебна година.