Може да гласувате за кмета на община Козлодуй, г-жа Маринела Николова, в конкурса „Кмет на месеца” за февруари 2019 г. на тема „Еко е, събираме разделно”. Гласуването ще продължи до 24 февруари, а на следващия ден ще бъдат обявени резултатите.

Община Козлодуй е номинирана за монтирането и използването на подземни контейнери. В категорията средна община ние сме от малкото, които имат подобни еко съоръжения.

Целта бе във въздуха да не се носи миризма на отпадъци, а и да се поддържа чистота в централна градска част. Другото предимство на подземните контейнери е, че няма достъп до тяхното съдържание. Вятърът не разпилява отпадъците, тъй като контейнерите са от затворен тип. Планът през тази година е да бъдат монтирани още 18 модерни подземни контейнери.

генерал агрохимикали

Конкурсът по традиция е разделен в три категории – общини с население под 20 000 жители, общини с население между 20 000 и 50 000 жители и общини с население над 50 000 жители. Във всяка от трите категории са номинирани по трима кметове. А победителите се определят от онлайн гласуването на хората.

 

Линк за гласуване:

https://www.kmeta.bg/konkurs/konkurs-kmet-na-meseca-za-fevruari-na-tema-eko-e-subirame-razdelno?fbclid=IwAR2fcdnJPGSEBUvm9qvgjFYKLnZqi3SUsv6VKObzIVUlanid8-iZajJw6zA