Неизвестни засега лица са извършили през изминалата нощ поредица от вандалски актове в гр, Мездра, сигнализираха от Общинско предприятие „Чистота“.

По първоначална информация двама младежи са преобърнали множество пластмасови контейнери за битови отпадъци по ул. „Александър Стамболийски“ в района над общинския пазар, както и по ул. „Св. Патриарх Евтимий“ и по ул. „Христо Ботев“.

В резултат: всевъзможни боклуци са разпилени по уличните платна и са създадени реални предпоставки са възникване на пътнотранспортни произшествия.

Същевременно хулиганите са взломили няколко леки автомобили, обърнали са огледалата им и са изпочупили стъклата на служебни гаражи – собственост на Община Мездра.

Унищожена е и част от празничната украса на арките в пешеходната алея на ул. „Александър Стамболийски“, която беше изработена по случай Баба Марта от местните детски, учебни и социални заведения в рамките на инициативата „Сръчни детски ръце, претворили традицията”.

За вандалските прояви е подаден сигнал в Районното управление на полицията. От камерите за видеонаблюдение е установено, че преди да безчинстват извършителите са били в казино в центъра на града.

Работата по случая продължава.