Консултациите за определяне съставите на Секционните избирателни комисии (СИК) бяха свикани във връзка с произвеждането на изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители на 14 ноември 2021 г.

На изпратената в законовия срок покана се отзоваха представители на всички парламентарно представените партии и коалиции:

ПП „Има такъв народ“, Коалиция „ГЕРБ – СДС“, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“, ПП „Движение за права и свободи“, Коалиция „Изправи се! Мутри вън“.

Заместник-кметът на Община Видин по финансово-стопанска дейност, бюджет и икономическо развитие Цветомира Илиева откри консултациите, като изрази надежда, че предстоящите избори ще са честни и ще доведат до сформиране на стабилно правителство.

Между участниците в консултациите не бе постигнато съгласие за съставите на всички СИК в Община Видин, поради особено мнение на упълномощения представител на Коалиция „БСП за България“.

Материалите и предложенията на партиите ще бъдат предоставени на Районната избирателна комисия във Видин за определяне съставите на 121 секционни избирателни комисии в Община Видин.