Съвместната кампания на Община Видин и Сдружение „Активно общество“, която продължи почти месец, приключи.

За обявяване на победителите бе избрана датата 29 юни – Ден на река Дунав.

На специално събитие кметът на Общината д-р Цветан Ценков, заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата Светослав Скорчев и председателят на Сдружението Радослав Георгиев поздравиха десетките граждани и жители на населени места, включили се в надпреварата.

Награждаването се състоя в зеленото пространство пред бл. 58А на бул. „Панония“.

Хората, живеещи в този вход на кооперацията, спечелиха първото място в категория „Квартали на град Видин“.

Биляна Вилхемова благодари от името на всички за отличието.

На второ и трето място се подредиха Димитър Тодоров (ул. „Баба Вида“ №13) и Петя и Николай Николови (ул. „Търговска“ №4).

Грамотите бяха връчени от видинският кмет.

Похвално е, че жителите на град Видин и населените места откликнаха на инициативата да се грижат и преобразят местата около родните си домове“ – заяви той и допълни, че с активното си участие те подкрепят Общината в поддържането на зелените площи, тъй като тази дейност вече е нейна.

Д-р Ценков каза, че е закупена нова техника, предстои реорганизиране изцяло на дейностите по чистота, озеленяване и строително-ремонтни работи. Кметът поздрави всички с Деня на река Дунав и честити на имениците, които празнуват на Петровден.

Отличията в категория „Населени места в община Видин“ връчи Светослав Скорчев.

Спечелилите са: НЧ „Пробуда – 1901“, с. Майор Узуново, НЧ „Просвета – 1937“, с. Кутово и НЧ „Съгласие – 1936“, с. Слана бара.

Със специална награда за активно включване в инициативата беше отличен Богомил Петров – еколог и фотожурналист. Освен на наградените, грамоти бяха връчени и на всички участници в кампанията.

Наградите за спечелилите първо място в двете категории са по две пейки, изработени от строителната група към Община Видин, а за тези на вторите и трети места – моторни тримери и паркови кошчета, осигурени от Сдружение „Активно общество“.

По време на събитието стана ясно, че целта е кампанията „Квартални войни“ да се превърне в традиционна,

за да може с общи усилия междублоковите пространства и кварталите във Видин, както и населените места на територията на Общината да станат по-приветливи, чисти и уютни.