От 16 до 21 юни Враца ще бъде домакин на юбилейното XX издание на Международен младежки театрален фестивал „Време“.

В театралния форум ще участват 18 групи от 4 континента, а в Младежкия дом ще се съберат над 350 театрали от Европа, Азия, Северна Америка и Африка.

Фестивалът ще бъде подкрепен и от актьори от София, Перник, Русе, Асеновград и Враца.

Това коментира заместник-кметът Александър Владимиров на пресконференция и заяви, че в артистичния форум ще работи международен екип от режисьори-наблюдатели от Великобритания, Естония и Нидерландия.

По време на срещата с медиите, заместник-кметът допълни, че домакините ще посрещнат своите гости в напълно обновени Синя зала и Бяла зала. „В рамките на изпълнявания проект от местната администрация бяха напълно обновени две от залите в Младежкия дом.

Помещенията са с подмена дограма, нови инсталации и специално осветление, подходящо за експониране на картини. Осигурена е достъпна среда, чрез специална рампа за хора с двигателни увреждания. Във финална фаза са и дейностите по ремонт на покрива на институцията“ – каза още Владимиров.

Дейностите по обновяването на залите и покрива се извършват в рамките на проект „Младежки дом-атрактивно културно средище“ по Оперативна програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2020.