Успешното начало на юбилейния сезон, в който Симфониета-Враца отбелязва 100 години от рождението на Радосвета Бояджиева и 50 години от основаването на Държавна филхармония Враца, бе поставено с великолепен концерт на 1-ви септември в зала „България“. Почитателите на класическата музика се насладиха на прекрасна програма, блестящи солисти – Кристиян Христов, Виктор Костов и вълнуващи изпълнения, които дълго, и сърдечно аплодираха.

На 8-ми септември от 19.00ч. Симфониетата открива сезона си във Враца с разкошна „Оперна гала“. Солисти: Аида Пипоян, Вероника Караколева, Вивиен Георгиев, Елеонора Джоджоска, Ивелина Рашкова, Георги Бейков, Мартин Димитриевски, Стоян Буюклиев. Диригент: Никола Петров.

В програмата, ще се насладим на известни арии и дуети от Дж. Верди, Дж. Росини, Ж. Бизе, П. Маскани, Г. Доницети, Г. Хендел, Ш. Гуно, Ж. Офенбах, П. Чайковски, П. Хаджиев и др.

Подробна информация за гостуващите солисти, диригенти, включените в програмата композитори и произведения, е публикувана в каталога на Симфониета-Враца за Есенния полусезон 23/24. Билетите са в продажба в Билетен център “Гъбката”, т. 0896718303, 0899827060.