В навечерието на един от най-българските празници – 1-ви ноември – Ден на народните будители, младите хора на Оряхово и Клуб „Европейски диалог“ към ЦПЛР-ОДК „Людмила Живкова“, организират поредица от мероприятия.

Проявите на младежите ще започнат още на 31 октомври, когато ще бъде дадено началото на препис на българска литература. В специално изработена за инициативата книга, озаглавена „Гордеем се със своя род, език и родина“, младежите ще направят препис на литературни произведения от български автори. Преписът ще бъде заснет на видео клип, който на 1-ви ноември ще бъде качен в създадената от младите хора Фейсбук група – „Будителите от вчера, днес и утре“. През целият празничен ден в групата ще се дискутират въпроси, свързани с Деня на народните будители.

Младежите имат и още една инициатива – всеки, който има желание и се чувства българин, ще бъде поканен на 1-ви ноември да обнови корицата на профила си във Фейсбук със снимка на народен будител или народни будители по избор.

Младите хора от клуб „Европейски диалог“ към ЦПЛР-ОДК „Людмила Живкова“ – Оряхово се надяват, че ще имат много последователи в инициативите си в Деня на народните будители.

Линк към Фейсбук групата „Будителите от вчера, днес и утре“:  https://www.facebook.com/events/2636294029742879/?ti=cl