Младата врачанска пианистка Елица Стефанова отново се представи блестящо на поредния конкурс.

Тя спечели Първа награда, Специална награда за изявен артистизъм и Специална награда на Асоциация Schweizerisch Bulgarischer Kulturverein за посещение на майсторски клас в Швейцария от VI Международен конкурс за камерни ансамбли и соло изпълнители Боровец (24-26.06.2022г).

Елица Стефанова е ученичка в класа по пиано на Олга Младенова в Детската школа за изкуство към НЧ „Развитие- 1869“ гр.Враца, където започва своите първи стъпки в музиката още от петгодишна възраст. Тя гради успехите си не само благодарение своя талант и труд, но и на работата си с проф. Даниела Дикова и проф. Людмил Ангелов.

Изявява себе си освен на конкурси и на концертния подиум като солист на оркестри в страната. В рамките на няколко месеца тя участва в пет концерта.

генерал агрохимикали

През ноември 2021г Елица Стефанова участва в два концерта свързани със 125 години от рождението на акад. Петко Стайнов- на 11 ноември със Симфониета Враца и 18 ноември с Плевенската филхармония.
През 2022г тя свири през април с Камерен оркестър „Орфей“ гр.Перник, през месец май със Симфониета Шумен и месец юни със Симфониета Враца.