Самостоятелна изложба – живопис и графика, на младата художничка Ивелина Ивова беше официално открита в Община Мездра.

Организатор на събитието бе Градската художествена галерия. Вернисажът уважиха служители в Общинската администрация, близки и приятели на авторката, която наскоро се дипломира в Университета по архитектура, строителство и геодезия, специалност „Архитектура“.

Експозицията включва 21 творби на Ивелина – 12 живописни платна, нарисувани със сухи пастели, акварелни, акрилни и флуоресцентни бои: „Бели цветя”, „В небесата”, „Гарвани”, „Зима”, „Контраст”, „Огнен залез”, „Полет“, „Призрачна гора”, „Сияние”, „След буря”, „Тайната гора” и „Цветя”, и 9 графични работи, изпълнени с черен и цветни моливи, въглен и креда: „Живот/смърт”, „Измамна реалност”, „Китайски дракон”, „Лимонената къща”, „Мистична гора”, „Портрет на елф”, „Портрет”, „Стрелец” и „Умора”.

„Рисувайки своите черно-бели или цветни графични творби авторката е създала цели светове (едновременно реални и нереални), в които ние днес сме гости, каза при откриването на изложбата Светла Дамяновска, гл. експерт „Културно наследство и религиозни дейности“ в Община Мездра.

Тя е много прецизна в изобразяване и на общото, и на частното, майсторка на детайла, но и пестелива откъм ненужни подробности. Този баланс придава на творбите й пълноценност, като същевременно ги прави изчистени и премерени.

Живописните й работи също са много интересни… Те пресъздават едни на пръв поглед обикновени природни гледки, но обвеяни с мистика и дори малко злокобни, сякаш сме се изгубили в царството на феите, самодивите и горските магьосници.

Богатите нюанси на сините и зелени цветове, мъгливото размиване на силуетите и играта на сенките ни потапят в тези приказни светове – в дълбините на гората и в дълбините на небесата. Талантът да се пресъздават гледки и образи, намиращи се на границата между действителното и въображаемото, запленява и кара зрителят да почувства тръпката от нещо тайнствено и тревожно. А добрата творба на изобразителното изкуство трябва да въздейства и да вълнува именно така.“

„Благодаря ви, че уважихте моята самостоятелна изложба, сподели Ивелина Ивова. Много се радвам, че можете да разгледате рисунките ми, които са от последните 5-6 години. Надявам се всеки от вас да намери в тях нещо, което да му хареса!“

От името на Община Мездра заместник-кметът инж. Николинка Кътовска поздрави авторката с изложбата и й подари букет цветя.

„Искам да ти благодаря за положителните емоции и за удоволствието, които ни подари днес с твоите картини, обърна се към Ивелина инж. Кътовска. Продължавай да рисуваш, защото го правиш добре и въздействащо. Пожелавам ти успех и творческо вдъхновение! Искам да ти пожелая и успех в професията, защото вярвам, че в следващите години, освен красотата, която виждаме в твоите картини, ще виждаме и красотата в твоите проекти. Добре дошла си в нашия град с нови изложби и с нови проекти с твоята визия за града ни!“.

Изложбата на Ивелина Ивова може да бъде разгледана до началото на м. юли във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра.