Състезателят на Спортен клуб по снукър „Мездра 2013” Тихомир Йорданов достигна до полуфиналите на първия ранкинг турнир от календара на Лига „Утопия“ през сезон 2023/2024 г. В атрактивната надпревара, която се проведе в Snooker club „Utopia“ в гр. Пловдив, взеха участие 15 майстори на щеката от различни градове на страна. Чрез жребий те бяха разпределени в три предварителни групи, в които играха помежду си по кръговата система „всеки срещу всеки“.

В груповата фаза Тихомир Йорданов постигна две победи – той се наложи с 2:0 фрейма срещу пребиваващия в Пазарджик етнически грък Александрос Костарас и с 2:1 фрейма срещу представителя на домакините Петко Гунчев.

На четвъртфиналите 33-годишният мездренски снукърист елиминира Николай Попов от Пазарджик с 3:1 фрейма, а на полуфиналите загуби в оспорван двубой от бъдещия шампион Виктор Иванов с 3:2 фрейма. В другия полуфинал Иван Кюпов срази Петко Гунчев с 3:0 фрейма.

Победител в турнира стана пловдивчанинът Виктор Иванов, който на финала се наложи срещу своя съгражданин Иван Кюпов с 4:3 фрейма. Иванов направи и най-голям халф-сенчъри брейк от 76 точки.
Призьорите в турнира получиха купи и парични награди.

Следващият ранкинг турнир от Лига „Утопия“, който е включен и в спортния календар на Българската снукър федерация за сезон 2023/2024 г., ще се проведе на 21 и 22 октомври отново в Пловдив.

Междувременно след известно прекъсване поради пандемията от Covid-19 и липсата на тренировъчна зала, през този сезон Спортен клуб по снукър „Мездра 2013” организира поредица от 8 ранкинг турнири от Mezdra Snooker League. Първият турнир тече в момента в новия дом на снукъра в Мездра, който се помещава в бившия Завод за телефонни елементи. В турнира участват 9 мездренски снукъристи.

Желаещите да тренират снукър или да се запознаят с правилата на играта и да погледат могат да се обадят на тел. 0898 60 75 50, Тихомир Йорданов.