Община Мездра се присъедини към Националната кампания за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия на 6 февруари 2023 г., обявена от Българския Червен кръст (БЧК).

Материални дарения се приемат всеки ден от 9:00 до 16:00 часа в Общинския център за социални услуги и дейности, който се намира на ул. „Иван Вазов“ №2 в гр. Мездра (партерния етаж в сградата на бившето АПК), лице за контакт: Наталия Христова-Горанова, тел. 0887 918 962.

В момента най-неотложни са нуждите от:
• нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки,
• ново спално бельо,
• нови топли завивки,
• хигиенни материали (дезинфектанти, мокри кърпи, пакетчета кърпички, памперси за бебета, дамски превръзки, сапун, шампоан, душ гел, паста за зъби, четка за зъби и всички останали),
• палатки, фенери, батерии, генератори.

БЧК се обръща с молба за съпричастност и към българските фирми производители, като ги призовава да подкрепят кампанията, както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си със семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии.

Всички материални дарения ще бъдат транспортирани директно до пострадалите райони и следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

Приемат се и парични дарения на следната банкова сметка:
БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
IBAN: BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF
(За пострадалите от земетресението в Турция)
Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лев на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.