На тържествена церемония Профилираната природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ отбелязва патронния си празник.

Честването започна с едноминутно мълчание в памет на многоуважавания преподавател в гимназията – г-жа Татяна Каленска.

Директорът на учебното заведение Татяна Василева приветства присъстващите и благодари на педагогическия екип и възпитаниците за постигнатите резултати и високи отличия през годината.

Гост на събитието бе заместник-кметът Петя Долапчиева, която поздрави учителите и учениците от името на кмета Калин Каменов.

„Изразявам благодарността си към всички учители на ППМГ, които с професионализма и неуморния си труд утвърдиха авторитета на гимназията като пример за качествено обучение в областта на математиката и природните науки не само във Враца, но и в цялата страна!“.

Програмата продължи с връчване на стипендии на изявени ученици, постигнали високи резултати на национални и международни състезания, от името на Иво Евгениев. Отличията връчи Евгени Евгениев.

На патронния празник на гимназията присъстват още: представители на РУО, Обществения съвет, училищното настоятелство „Ентусиасти“, бивши и настоящи преподаватели и възпитаници на учебното заведение.