Кметът на община Козлодуй спечели първо място в категорията „Smart City“, в раздел „Средна община“, в организирания за осма поредна година от портала на българските общини Kmeta.bg конкурс „Кмет на годината “ 2020.

Националното онлайн гласуване се проведе от 15 до 29 октомври 2020 г.

Победителите, събрали най-голяма подкрепа от онлайн вота на хората, бяха обявени на официална церемония днес в София Тех Парк, при спазване на всички противоепидемични мерки.

 

Призовете на градоначалниците в категорията „Smart City“ връчи главният изпълнителен директор на Виваком Атанас Добрев.

В раздел „Малка община“ наградата отиде при кмета на Ивайловград Диана Овчарова, в раздел „Средна община“ – при Маринела Николова, а в раздел „Голяма община“ – при кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Община Козлодуй има изградена система за видеонаблюдение във всички населени места, като по селата предстои да се разшири. Започнато е въвеждане на улично и парково лед осветление. В Козлодуй има изградени точки за безплатен безжичен интернет. Община Козлодуй предлага над 50 броя електронни услуги.

Кметът на община Козлодуй Маринела Николова се обърна към всички присъстващи с думите:

Развълнувана съм, че получавам тази награда. Наградата „Смарт сити“ е изключително признание в днешния динамичен свят.

Благодаря на АЕЦ „Козлодуй“, че заедно реализираме редица проекти в полза на хората. Благодаря на всички граждани, които са оценили направеното от нас и са гласували за Козлодуй.

Приемам тази награда с радост не само за мен като кмет, а и за всички жители на община Козлодуй.

Официалната церемония ще бъде излъчена днес по БНТ 1 от 23:15 часа.