Световноизвестен, превърнал се в легенда на клавирното изкуство, пианистът Бруно Канино прие поканата да гостува във Враца на 10-ти март, след фантастичния концерт, който изнесе миналата година с врачанския оркестър в София, под диригентската палка на Христо Павлов.

Уникалното музикално събитие, бисер в програмата на тазгодишното издание на „Месец на клавишите в Симфониета-Враца”, ще се състои в градската концертна зала на 10.03 от 19.00ч. Билетите са в продажба на касата в Билетен център “Гъбката” до х-л “Хемус”, тел. за резервации: 0896718303,
0899827060.

„Гостува ни световна звезда, Бруно Канино, легендарен пианист, който има издадени най-много дискове и плочи в световната история. Свирил е с всички велики изпълнители, има и солови, много популярни записи, над 500 са неговите официално издадени плочи и дискове“, споделя директорът на Симфониета-Враца, маестро Христо Павлов.

В програмата на концерта от цикъла „Месец на клавишите в Симфониета-Враца“ на 10-ти март в градската зала, са включени: Ф. Менделсон – Концерт за пиано и оркестър № 2 в ре минор, оп. 40 и П. Чайковски – Симфония № 5 в ми минор, оп. 64. Интересна и подробна информация за произведенията, композиторите и биографията на Бруно Канино е публикувана в книжката-каталог на Симфониета-Враца с програмата до края на м.юни ’23. Книжката може да се закупи в Билетен център „Гъбката“ до х-л “Хемус”.