Навръх своя 55-и рожден ден служителят в Районно управление „Полиция“ Красин Кръстев подреди в Община Мездра изложба миниатюри под наслов “С топлина в сърцето“.

Експозицията включва 12 макети на старинни български къщи, които авторът е кръстил с красиви женски имена – „Биляна“, „Деница“, „Десислава“, „Камелия“, „Косара“, „Лора“, „Поля“, „Николая“, „Силвия“, „Теодора“, „Юлия“ и „Яница“.

“Благодаря на Община Мездра за предоставената ми възможност да представя това, което правя в свободното си време, сподели при откриването на изложбата Красин Кръстев. Има едно скрито послание в макетите, които изработвам: да поддържаме българския дух, традициите, да обичаме българщината и най-вече – да обичаме България!”

От името на Община Мездра заместник-кметът Нели Минева поздрави автора с изложбата и му подари бутилка вино.

„Това, което ме изненада приятно е, че всичките къщички носят имена на жени. И са коя от коя по-красиви!, каза Минева. Надявам се много хора да дойдат и да се запознаят с твоето изкуство.”

“Изкуството, което прави Красин, е изключително рядко, подчерта художникът Евгени Кучков, който е куратор на изложбата. За да направиш такива неща, трябва да притежаваш хладен ум, остър поглед и желязна психика – въобще, да си роден снайперист. Това са великолепни творби, които са радост за окото – и за 5-годишно дете, и за 85-годишен човек.“

Това е втората изложба миниатюри, с която Красин Кръстев гостува в Община Мездра. Първата беше открита в началото на годината и премина при голям интерес.

Вернисажът уважиха близки, приятели и колеги на автора. Сред тях бяха родителите на Красин – Никола (на 79 г.) и Цветанка (на 76 г.) Върбанови, съпругата му Лилия, синът им Николай и внучката им Николая, която наскоро ще стане на 5 годинки.

Изложбата “С топлина в сърцето” на Красин Кръстев може да бъде разгледана всеки делничен ден в продължение на един месец в Центъра за услуги и информация на гражданите, който се намира на партерния етаж в сградата на Община Мездра.