На пресконференция Пабло Рейес -един от основателите на Джипси Кингс и неговата група – Тони, Били и Антойн Кортес, Алайн Натан и Микаел Кантарел благодариха на кмета Каменов за поканата и заявиха, че са подготвили уникален спектакъл за Врачанския панаир.

Началото на концерта е днес от 20:00 часа на панаирната сцена!

Пабло Рейес е истинското име Пол Роджър Рейес. Той е един от основателите на GIPSY KINGS.

Рейес е създателят на уникалните хитове Djobi, Djoba, Ciento, Bem bem Maria, Un amor, Муреа и Бем бем Мария. Той е един от най-добрите фламенко-поп китаристи, композитори и вокали.

Gipsy Kings са група от каталонски румба, фламенко, салса и поп музиканти, основана през 1978 г. в Арл и Монпелие, в Южна Франция, които изпълняват предимно на каталонски, но също така се смесват Испански с южнофренски диалекти.

Започват като улични музиканти в края на 70-те години. След като е открит от продуцента Claude Martinez през 1987 г., те издават едноименния си албум същата година, който ги тласка към международна слава.

Печелят множество награди през цялата си кариера. Имат три номинации за Грами за албумите си „Gipsy Kings“ (1989) и „Love Songs“ (1996), както и награда за латино музика на Билборд през 1994 г. Групата свири в Белия дом през 1997 г.

Gipsy Kings са си сътрудничили с много артисти през годините, включително Оливия Нютън-Джон, Стиви Уондър, Нора Джоунс и Уил Смит. Свирили са и с легендарни певци като Пол Саймън и Арета Франклин.

Групата оставя незаличима следа в международна музикална сцена с техния уникален стил, пропит с фламенко. Тяхното влияние се чува в песни на изпълнители като Сантана, Рики Мартин и Шакира.