Вчера, 30 май, Ден на Козлодуй, в Ботев парк  бе отбелязан празникът на града.

“Козлодуй продължава да се променя към добро. Откриваме нови детски и спортни площадки, ремонтираме улици, продължаваме да се грижим за развитието на образованието, културата и здравеопазването. За мен, като кмет, и за целия ми екип е най-важно всеки жител, всяко семейство от нашата община да имат спокоен и уреден живот. Нашите усилия са насочени към това, децата ни да растат щастливи, а когато пораснат, да се реализират в родното си място. Бъдете здрави, скъпи съграждани!”, каза в обръщението си кметът на община Козлодуй Маринела Николова.

В началото на програмата прозвуча химнът на Козлодуй, с автор Евгени Панов, в изпълнение на ВГ” Щуротреска” при ЦПЛР – ОДК, гр. Козлодуй, с ръководител Галя Цветанова.

За пръв път бе излъчен видеофилм за Козлодуй, изготвен от екипа на проекта “България на длан”, по инициатива на Община Козлодуй.

Последва тържествена церемония по награждаване на семейства от общината, празнуващи диамантена и златна сватба през 2021 г.

Кметът Маринела Николова лично връчи на всяко семейство плакет, подарък и цветя. Юбилярите и публиката бяха много развълнувани от тържеството, за което допринесоха и г-жа Стефка Митева, и водещият, г-н Данчо Добрев.

Специален подарък за всички жители и гости на Козлодуй беше концертът „Песните ти, Българийо”, с участието на: Янка Рупкина, Бинка Добрева, квартет „Славей”, Владислав Славов, фолклорна танцова формация „Асти Денс”.

Денят на град Козлодуй завърши с впечатляваща заря.