Днес ще отбележим Деня на спорта и ще дадем началото на Ботеви дни с крос бягане, церемония по награждаване „Спортист на годината 2021” и концерт

В 17:30 часа от Ботев парк ще стартира традиционното крос бягане, което ще премине по главната улица и ще финишира на централния площад. В бягането може да участва всеки желаещ, без ограничение на възрастта, като за целта по трасето ще има разположени 2 пункта (парк „Турлашка махала, пред ресторант „Бриз”), от които участниците ще могат да се включат в кроса. Лицата под 18 години ще могат да участват само с представена декларация от родител.

След приключване на крос бягането, на сцената пред Народно читалище храм-паметник „Христо Ботев – 1879” официално ще бъдат открити Ботеви дни.

Зрителите ще могат да наблюдават и тазгодишната церемония „Спортист на годината”. По време на церемонията ще бъдат наградени най-изявените местни спортисти за изминалата 2021 г.

генерал агрохимикали

На централния площад част от местните спортни клубове ще представят своята дейност и постижения. Младите спортисти ще разказват за тренировъчната дейност и за това, кога и как всеки желаещ може да се присъедини към съответния клуб.

Гвоздеят на програмата ще бъде от 20:30 часа, когато на сцената ще излезе един от най-известните български изпълнители – Криско.