През декември светът става Коледа! И в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца коледният дух влиза с една кампания, изпъстрена с предизвикателства за малки и големи.

От 1 декември, в продължение на 20 дни, посетителите ще могат да участват в играта „Коледни предизвикателства в библиотеката”, като изберат опакована книга от нашите коледни кътове. Малките читатели ще открият забавни предизвикателства, свързани със светлия празник, в които да въвлекат своите семейства – родители, баби и дядовци, братя и сестри, домашни любимци. Избраната книга могат да заемат от библиотеката, а вкъщи да обмислят и изпълнят скритото в нея послание. Когато са готови, трябва да изпратят снимка или видео, за да покажат как са се справили. Всички изпълнени предизвикателства ще бъдат публикувани в социалните мрежи на библиотеката. По този начин коледната магия ще завладее и усмихне повече хора!

А малчуганите могат да се върнат, за да се предизвикат отново със следващата книжка.

За порасналите, но останали деца по дух, читатели от „Заемна за дома” и филиал „Дъбника” също има предизвикателства, скрити в опаковани книги. Читателите ще се ориентират за жанра и съдържанието, като разполагат само с едно изречение от тях.

генерал агрохимикали

Коледните кътове ще бъдат разположени в „Детски отдел”, „Заемна за дома” и Филиал „Дъбника”.

Добре дошли са всички желаещи, няма ограничения за броя предизвикателства, които всеки читател може да приеме.

Играта продължава до 20.12.2021 г. включително.

Най-активните и креативни участници ги очакват награди.

Изпълнените предизвикателства можете да изпращате по e-mail: libvratsa@libvratsa.org или чрез съобщение във фейсбук: fb.com/libvratsa

Работно време:

За „Заемна за дома“

понеделник – петък

9:00 ч. – 18:00 ч.

събота

9:00 ч. – 14:00 ч.

 

За „Детски отдел“

понеделник – петък

9:00 ч. – 18:00 ч.

За филиал в ж.к. „Дъбника“

понеделник – петък

8:00 ч. – 17:00 ч.