Дядо Коледа зарадва децата на Видин

Стотици деца, родители и граждани се стекоха на площад „Бдинци“, за да видят пристигането на Дядо Коледа и запалването на светлините на празничната елха. С тази традиция Община Видин поставя началото на Коледно-новогодишната си програма.

В студената декемврийска вечер Добрият старец беше посрещнат от възпитаници на СУ „Цар Симеон Велики” и ОУ „Иван Вазов”, които зарадваха присъстващите с изпълнения на стихотворения и песни. След това ефектно светлинно шоу в духа на Коледа, представено от група “Дивинитас”, изненада приятно публиката. 

Кметът на Община Видин Огнян Ценков поздрави събралите се на площада. „Всяка година с голяма радост и нетърпение очакваме Коледа и Нова година. И този път Общината организира празнично тържество за запалване светлините на прекрасната ни елха. Тя е символ на коледното вълшебство, което сгрява сърцата,  дарява доброта и сбъдва мечти” – каза той и пожела мир, спокойствие, радост, много обич и по-добри дни за всички.

генерал агрохимикали

След традиционното обратно броене бяха запалени светлините на 11-метровата Коледна елха,  а небето засия в пищна заря. На децата бяха раздадени вкусни коледни сладки, чиито майстори са ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев” и изящни играчки, изработени от децата, под ръководството на техните учители, от видинските детски градини.

koledna-elha-zsiya-vuv-vidin