Светлана Плешоева е новият председател на Общински съвет Козлодуй

Днес, 7 ноември, се проведе тържествено заседание на Общински съвет, на което положиха клетва новоизбраните общински съветници, кметовете на населени места и кметът на общината.

Заседанието откри Областният управител на област Враца Надя Донкинска, която пожела на всички успешен мандат. Съпредседателстващ на заседанието по традиция бе най-възрастният новоизбран съветник – Георги Калинов. Николинка Тодорова изказа благодарност към Общинския съвет в мандат 2019 – 2023 година и пожела всички да бъдат дарени със здраве, да има диалог и съгласие за важните решения, касаещи населението в община Козлодуй.

За председател на Общински съвет бе избрана юристът Светлана Плешоева от групата на партия ГЕРБ.

„Благодаря за доверието на тези, които ме подкрепиха. Благодаря и на тези, които не подкрепиха моята кандидатура, защото това ми доказва, че имаме демократично общество, към което се стремим. Изборът на моята кандидатура за председател на Общински съвет е огромна отговорност. Ще работя съвестно, спазвайки закона, морала и добрите нрави. Призовавам да бъдем разумни и да проявяваме уважение в отношенията помежду си, като във всичките си действия се ръководим от интересите на гражданите”, каза Светлана Плешоева в първото си обръщение.

На първото официално заседание на Общинския съвет се гласува комисия, която да актуализира Правилника за работа на ОбС.

В приветствените си думи кметът на община Козлодуй Маринела Николова заяви: „Чака ни динамичен мандат. Разчитам на Вас за ползотворни решения за всички граждани на община Козлодуй”. Тя представи заместник-кметовете, с които ще работи: Ивалина Банова, Зорница Симеонова и Гълъбин Младенов.