Днес в Община Козлодуй се проведе кратка церемония по награждаване на класиралите се ученици в Общински конкурс за мултимедийна презентация на тема: „От теб з@виси”.

В средата на месец февруари по повод Международния ден на безопасен интернет Общински детски и младежки парламент, със съдействието на Община Козлодуй, проведе Общински конкурс за мултимедийна презентация на тема: „От теб з@виси”, който е част от Общинския календар „Младежки дейности” 2023 г.

Целта на конкурса бе да се предостави възможност на учениците от V до VІІІ клас от училищата на територията на общината да обменят опит и идеи за намаляване на онлайн агресията в социалните мрежи и възможните подходи за противодействие.

20 участници от училищата на територията на общината подадоха за участие своите презентации. Със заповед на кмета на община Козлодуй, г-жа Маринела Николова, бе определена комисия за оценяване на презентациите. „Бяхме затруднени в избора и подбора на най-добрите презентации. Въпреки това успяхме да оценим отличаващите се със своята иновативност и съдържание”, коментира Даниел Петлешков – председател на ОДМП.

Комисията класира две първи места, които се присъдиха на: Анна Николова – ученичка в VII а клас, СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй и Кристиян Димитров – ученик в VIII клас, ПГЯЕ „Игор Курчатов”, гр. Козлодуй. На второ място е класиран Кайо Красимиров – ученик в VII клас, ОУ „Христо Ботев”, с. Гложене. Присъдени са и две трети награди, които бяха спечелени от Калоян Кръстев, ученик в VIII б клас, СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй и Теодора Иванова, ученичка от VIII клас, СУ „Христо Ботев”, гр. Козлодуй. Комисията определи три поощрителни награди, които отидоха при Кристиян Савов – ученик в VIII клас СУ „Христо Ботев”, гр. Козлодуй, Александра Иванова и Никол Николова – ученици в VII клас, възпитанички на СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй.

Всички участници в конкурса получиха грамоти, а завоювалите призови места получиха грамоти и ваучери за закупуване на компютърни аксесоари и техника.

Наградите връчи кметът на община Козлодуй, г-жа Маринела Николова, с пожелание към учениците да бъдат все така активни млади хора, изпълнени с енергия и идеи.