Концертът на 4-ти юни от 19.00ч. в читалище „Развитие“ е под надслов „Happy Birthday, ГЕНИИ!“ и отбелязва 140-та годишнина от рождението на Б.Барток, и 130-та годишнина от рождението на С. Прокофиев.

След Враца, концертът ще бъде представен в София, на 5-ти юни от 19.00ч., в залата на НМУ „Л.Пипков“. Билети вече се продават онлайн на: www.EPay.bg и в касите на „EasyPay“.

Солистите в концерта „Happy Birthday, ГЕНИИ!“ са възпитаници на Националната музикална академия „П.Владигеров“, талантливи и изявени млади пианисти, лауреати на редица престижни конкурси у нас и по света: Мила Михова, Георги Бойкин и Симеон Златков. Ще ги чуем под съпровода на Симфониета-Враца с диригент – Христо Павлов.

В програмата: Б.Барток – Концерт за пиано и оркестър №3, С.Прокофиев – Концерт за пиано и оркестър №1, Фр.Пуленк – Концерт за пиано и оркестър.

Билетите за концерта на 4-ти юни в Читалище „Развитие“ Враца са в продажба на касата до х-л “Хемус”. Предварителната продажба от билетния център осигурява преференциални цени на всички билети.

Местата в Читалище “Развитие” са ограничени на 50% от капацитета, съгласно противоепидемичните мерки в страната, при спазване на всички изисквания за вход и отстояния в залата.

Георги Бойкин завършва НУМТИ „Добрин Петков” (гр. Пловдив) с отличен упсех в класа по пиано на Стела Ослекова и продължава обучението си в НМА „Проф. Панчо Владигеров” (гр. София) в класа на проф. д-р Борислава Танева, където получава магстърска степен през 2017. От февруари 2018 Георги е редовен докторант към Инструментален факултет на НМА „Проф. Панчо Владигеров”. Участвал е в голям брой майсторски класове и изнася солови рецитали на фестивалите „Lancaster International Piano Festival” в Ланкастър – Пенсилвания, САЩ през 2014 и 2015, „Пиано Екстраваганца”, София, 2016, „Международна клавирна академия” в Порос, Гърция, 2017, „Международен клавирен форум” в Родос, Гърция, 2018, „Софийски музикални седмици”, 2019 и 2020.

Георги е изпълнил клавирни концерти от Бах, Моцарт, Бетовен и Пуленк с редица оркестри в България (Симфониета Видин, Държавен симфоничен оркестър – Шумен, Сливенска филхармония, Камерен ансамбъл „Софийски Солисти”, Академичен симфоничен оркестър към НМА, Симфониета Враца, Симфонично-оперетно дружество в Пазарджик). През септември 2017 осъществява концертно турне в Япония в градовете Йокохама, Окинава, Фукуока и Окаяма. Сред спечелените от него отличия са Първа награда от „Международен клавирен конкурс Шуман–Брамс” (Пловдив, 2008), Първа награда от „Международен клавирен конкурс – Ниш” (Ниш, Сърбия 2014), Втора награда от „Десети международен конкурс за пианисти „Албер Русел” (София, 2014), Трета награда от „Международен конкурс за пианисти и цигулари „Панчо Владигеров” (Шумен, 2015), Първа и специална награда от „Трети национален академичен конкурс Й.С.Бах и неговото съвремие” (Пловдив, 2015), Трета награда от „Международен клавирен конкурс 2018 „От Бах до Джаз” (Атина, Гърция, 2018), Диплом (2016) и специална награда на името на Валтер Бланкенхайм (2019) от „Международен клавирен конкурс „Йохан Себастиан Бах” (Вюрцбург, Германия).

Мила Михова е завършила средното си образование в Национално музикално училище “Л. Пипков”- гр. София в класа на Емилия Канева и висшето си образование в Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. д-р Борислава Танева. През учебната 2017/2018 е приета по програма “Еразъм+” във висшето училище по музика “Франц Лист” във Ваймар в класа на Проф. Балаж Соколай. Към момента е студент-магистър в класа на проф. д-р Борислава Танева.

Лауреат е на международни и национални конкурси, както като солист, така и като част от камерни ансамбли.

През 2017 година печели стипендия “YAMAHA”, същата година печели и специална награда на името на Морис Равел в рамките на академичния клавирен конкурс. Участва във фестивала за съвременна музика “ppIANISSIMO” (2013, 2017) и първия фестивалa на Бразилска класическа музика (2019).

През 2018 печели първа награда на конкурса “От Бах до Джаз” в Атина. Част от наградата й е рецитал, който изнася в България и в Атина в началото на 2019 година. Март месец 2019 година изпълнява Третия клавирен концерт на Панчо Владигеров с Академичния симфоничен оркестър на концерт по случай 120 години от рождението на композитора. През 2019 г. печели наградата “Млад музикант на годината” на предаването Allegro vivace и е избрана за «Студент на годината» в категория «Изкуство». 2019 печели награда на името на „Панчо Владигеров“ за изключителни постижения в областта на изкуството.
От 2017 Мила Михова е част от клавирно дуо “Атмосфери”, където свири заедно с пианистката Александра Дичева. През 2019 дуото участва на Международната музикална академия “isa” във Виена, а през 2020 участва и в първото дигитално издание на „isa” – „isaDigital“. През 2020 дуото печели две първи награда на онлайн конкурсите JSFest в Турку, Финландия и Danubia Talents в Унгария. Февруари месец 2021 клавирно дуо „Атмосфери“ осъществява концерт с изцяло българска музика за клавирно дуо с подкрепата на Национален фонд „Култура“ и Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.

Симеон Златков е роден в София и започва да се занимава с музика на 6-годишна възраст. През 2017 г. завършва магистратура със специалност „пиано” в НМА „Проф. Панчо Владигеров” в класа на проф. д-р Борислава Танева, а от февруари 2020 г. е зачислен като редовен докторант към Клавирна катедра на НМА „Проф. Панчо Владигеров” с научен ръководител доц. д-р Снежина Врангова-Петкова.

Изявявал се е като солист на Симфониета – Видин, Симфониета – Враца, Симфоничен оркестър – Пазарджик, Академичен симфоничен оркестър на НМА „Проф. Панчо Владигеров“, Камерен оркестър „Орфей” – Перник, Камерен оркестър „Тарнов” (Полша) и Софийска филхармония. Лауреат е на множество национални и международни конкурси, сред които: Седми Академичен клавирен конкурс в НМА „Проф. Панчо Владигеров“, Осми международен конкурс „Citta di Airola”, гр. Айрола, Италия и Международен конкурс „Панчо Владигеров” 2019.

Симеон Златков има редица осъществени концерти в България, Гърция, Германия, Австрия, Италия, Испания, Франция, Швейцария, Унгария, Полша и Русия. Свирил е в престижни зали като „Малый зал” на Московската консерватория „П. И. Чайковски”, Концертна зала на „Падеревски център” в Полша (Sala Koncertowa), Зала “България” и др. През 2015 г. взима участие в световноизвестния международен музикален фестивал „Fete de la musique” в гр. Женева, Швейцария.

Симеон Златков е много активен и в областта на камерната музика. Като част от Камерен ансамбъл „3/4” той печели още редица отличия и взима участие на различни фестивали, майсторски класове и концерти в България и чужбина. Сред тях най-силно впечатление прави изнесеният рецитал през март 2014 г. по случай 115 години от рождението на Панчо Владигеров в “Малый зал“ на Московската консерватория „П.И. Чайковски“. Други значими изяви на ансамбъла са съвместният концерт с проф. д-р Борислава Танева в гр. Васербург, Германия, както и още един рецитал, този път в Камерна зала „България”, в рамките на Европейски музикален фестивал. По случай 24 май младите изпълнители получават и наградата за най-добър камерен ансамбъл на 2014 г. на Първи национални награди „Проф. Панчо Владигеров“.

Симеон Златков има и силно изразен интерес към вокалната камерна музика. През май 2017 г., заедно с певицата Мирела Александрова, печели втора награда от Петия международен конкурс за песенни дуа, провел се в НМУ „Любомир Пипков” – София.