За втора поредна година Градска художествена галерия – Мездра организира по случай Баба Марта изложба от пана, изработени от възпитаници на детски и учебни заведения в общината.

Със свои пана в нея се представят Детска градина „Мир”, Детска градина „Слънчице” и нейният филиал й в с. Дърманци, Детска градина „Роза“ и филиалът в с. Моравица, Детска градина „Детелина”, Детска градина „Звездичка” – с. Зверино и нейният филиал в с. Оселна, СУ „Иван Вазов“, ОУ „Христо Ботев”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ПГ „Алеко Константинов”.

генерал агрохимикали

Изложбата включва 12 пана, аранжирани върху коркова дъска с прикрепени към нея художествени елементи и изпълнени с различни приложни техники. Темата на жизнерадостната инициатива е „Градината на Баба Марта”.

„Тази експозиция е замислена и осъществена, за да покаже творческите възможности и идеите на подрастващите, а и за да внесе пролетно настроение в първия мартенски ден“, сподели по този повод Светла Дамяновска, гл. експерт „Културно наследство и религиозни дейности“ в Община Мездра и допълни:

„Пробуждането на природата, цветното многообразие, надеждите за здраве и щастие сполучливо са въплътени в тези пъстри пана, посредством оригинални техники и материали.“

Изложбата е подредена във фоайето на партерния етаж и по стълбите в сградата на Община Мездра и може да бъде разгледана всеки делничен ден до 22 март.

Междувременно по инициатива на отдел „Култура, спорт и туризъм“ в Община Мездра в навечерието на 1 март централната градска част и пешеходната алея на улица „Александър Стамболийски бяха украсени със символа на пролетния празник – мартеницата.

Община Мездра Ви честити Баба Марта, като желае на Вас и  Вашите близки здраве, мир и благополучие!