Симфониета-Враца ще очарова меломаните в града с впечатляваща програма и удивителни солисти, които пристигат специално за концерта на 25 юни от 19.00ч. в градската зала.

Три очарователни дами, с които оркестърът има възможността да работи в последните години – успешното сопрано Ина Кънчева, цигуларката с впечатляваща световна кариера Лия Петрова и определяната за кралица на маримбата – Василена Серафимова, гостуват заедно на врачанска сцена. Ще имаме удоволствието да се насладим на изключителния им талант в изпълнение на красиви произведения, някои от които ще звучат за първи път, заедно със Симфониета-Враца под диригентската палка на Христо Павлов.

В програмата са включени: Ф. Менделсон – Концертна увертюра „Спокойно море и щастливо плаване“ (премиера за гр.Враца); А. Дворжак – ария на Русалка за сопран и оркeстър;
Р. Вон-Уилямс – „Издигащата се чучулига“ за цигулка и оркестър; Е. Сежурне – Фантазия за маримба и оркестър (премиера за България).

Билетите за концерта на 25 юни от 19.00ч. в градската концертна зала са в продажба на касата в Билетен център “Гъбката”. За информация и резервации, т. 0896718303; 0888504644; 0895702624.