За първи път във Враца, започва продажбата на абонаментни карти за есенния полусезон на оркестъра.

Симфониета-Враца кани всички почитатели на касата в Градския билетен център (Гъбката до х-л „Хемус“) да се запознаят с новите абонаментни предложения, които институцията въвежда за първи път в града, специално за своите почитатели. Абонаментната карта е на цена 30лв. и включва:

1. Отстъпка – 20% от цената на билетите за всеки концерт през сезон Есен-Зима 2022; 2.Запазено място в залата (потвърждава се до деня преди концерта); 3. Книжка с програмата на Симфониета-Враца до края на м. Декември 2022, със снимки и информация за гостуващите солисти, диригенти и подробна програмата за всеки от концертите.

По този начин, почитателите на класическата музика ще имат възможност да планират и да не пропускат интригуващи концерти, като изберат своето място в залата, да чуят любими или нови произведения, и солисти, от разнообразната програма, която Симфониета-Враца е подготвила през новия си творчески сезон.

Първият концерт, включен в абонамента е „Мостове! Континенти и епохи“ на 15 Септември от 19.00ч. в Градската концертна зала.

Специално за концерта, във Враца пристигат солистите: Ханна Чо (пиано), Кристал Цимерман (мецосопран) и диригента Никълъс Карлсън.

В програмата ще чуем великолепни произведения за пиано, глас и оркестър: Я. Сибелиус – сюита „Карелия“, С. Барбър – „Knoxville: Summer of 1915“; Р. Хан – L’enamourée, A Chlorisм Ш. Гуно – ария “Faites-lui mes aveux” из операта „Фауст“; В. Стенхамар – Концерт за пиано и оркeстър № 2;

Билети на касата в Билетен център “Гъбката” (до х-л “Хемус”), тел. 0896718303, 0899827060.