Синдикалисти от сферата на детското и училищното образование, членове на Конфедерация на труда “Подкрепа” от област Враца се включиха във фокус-приемна по актуални теми и обучение, свързано с Кодекса на труда, колективното договаряне и трудовите правоотношения.

Форумът се проведе в хотелски комплекс “Хемус”, гр. Враца и беше открит от председателя на Синдикат “Образование” д-р Юлиян Петров, който за пореден път засвидетелства уважението си към учителския труд и подчерта необходимостта от неговото признаване и достойна оценка.

Приветствия към участниците поднесоха и Георги Шошев, заместник-председател на СО, Десислава Димитрова председател на КТ “Подкрепа”-Враца и г-жа Кабатлийска, представител на РУО на МОН.

Модератор на събитието беше г-жа Светла Димитрова, председател на регионалната структура на образованието, а с адвокат Владимир Стойчев синдикалистите прекараха два часа в увлекателно и прецизно разясняване на нормативните актове, зададени въпроси, повдигнати проблеми, на които получиха полезни отговори и примери от синдикалната практика.