„Сред нас е един от най-активните политици – евродепутатът Владимир Уручев”. Това заяви Димитър Марков, директор на СУ „Васил Кънчов” – Враца, по чиято покана българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев проведе дискусия с възпитаници на врачанското училище. В своето обръщение, Марков определи като изключително благородна инициатива учредените от Уручев награди по повод 24 май и с признание към хората на просветата и културата.

„Има много млади хора, които са успели благодарение на своите идеи и упоритост. Виждам, че вече сте имали възможността да се срещнете с успели българи. Затова използвайте знанията, които трупате, за да реализирате идеите си”. С тези думи евродепутатът Владимир Уручев се обърна към учениците и изрази своята радост, че се среща с възпитаници на едно от най-активните училища.

Той сподели, че е изключително впечатлен от резултатите от проведените конкурси, както и инициативи за създаване на учебни компании. „Ученици създадоха продукти на световно ниво и то свързани с решаването на конкретен проблем”, подчерта Уручев и отбеляза, че предприемачеството в България се възражда.

Бяха дискутирани редица теми от дневен ред,

а също така как минава един работен ден на евродепутат, с какво България се отличава от другите страни членки на ЕС, общоевропейски политики. В контекста на предстоящите европейски избори, Уручев изтъкна важността на упражнения вот.

„Повече от 80% от законодателството се приема чрез консенсус между Европейския парламент и Съвета на ЕС. Освен правото да упражнявате своя вот, трябва да чувствате защо е важна определена политика”, уточни българският евродепутат.

В навечерието на коледните и новогодишни празници, Владимир Уручев пожела на всички присъстващи да има светлина и топлина в сърцата им, а Новата година да бъде изпълнена с хубави дела и общи успехи.