На 9.04.2023 за поредна година се проведе ежегодната кампания „Твоите дребни пари в помощ на абитуриентите сираци“.

Фондонабирането се осъществи с благословията на Врачански епархийски съвет и Негово Високопреосвещенство митрополит Григорий.

Идеята на кампанията е подпомагане на абитуриенти, останали без един или двама родители от местната общност и насърчаване хуманността у младите хора.

По традиция, доброволци от клубовете на БМЧК от Враца, Мездра и Зверино, набираха дарения от съгражданите си пред храмовете на Българската православна църква.

Събраните средства от доброволците в гр. Враца, разделени на четири екипа по двама доброволци, в четири от храмовете на областният град възлизат на 4601,47 лв. Сумата ще бъде разпределена между 32-ма абитуриенти по списък предоставен от училищата. Доброволците на БМЧК – Враца отправиха и послание за кръводаряване към дарителите с надслов „Да дарим кръв“.

Над 50 доброволци от клубовете на БМЧК – Мездра и Зверино, също взеха участие за поредна година в набирането на средства. В осем от църквите и манастирите на община Мездра (Зверино, Ребърково, Върбешница, Игнатица, Оселна, Мездра, „Черепишки манастир“ и манастирът „Седемте престола“),

доброволците успяха да съберат сумата от 3410 лв.,която ще се разпредели между 11 абитуриенти.