Представяния на автори, мобилна библиотека, интерактивна игра и подарък абонамент за Дни на отворените врати в Регионална библиотека „Христо Ботев”

Врачанската библиотеката обявява Дни на отворените врати във времето от 31 октомври до 10 ноември 2023 г. Кампанията е посветена на 1 ноември – Ден на народните будители и ще премине с редица от събития, планирани от различните отдели.

Програмата започва на 31 октомври с представянето на книгата „Вой”(изд. „Ерове). Това и дебютният роман на младия еколог и писател Александър Петров, който твори под псевдонима Александър Скалд. „Вой“ е история за борба срещу бракониерството. И за една легенда. Легенда за огромен черен вълк, който от години се изплъзва дори на най-опитните ловци. Началният час на срещата е 17:30 ч. в „Обща читалня“ на Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца. Срещата се организира съвместно с Природен парк „Врачански балкан”.

Акцент в програмата тази година са пътешествията на мобилната библиотека, насочени към първокласниците от Враца, които с началото на учебната година получиха и първите си читателски карти за Регионална библиотека „Христо Ботев”. В периода от 2 ноември до 10 ноември, мобилната библиотека ще посети първокласниците във всяко от училищата, след като бъде направена резервация за библиобуса в секция „Запази библиобус” на сайта на библиотеката: www.libvratsa.org. Библиотекарите от Детски отдел са подготвили специална игра „Познавам будителите”.

В периода от 2 до 10 ноември, учениците над 8. клас могат да се включат в интерактивна разходка „Уча в библиотеката“. Библиотечните и информационни специалисти ще представят по интерактивен начин богатия фонд на „Обща читалня“ и разнообразните ресурси, до които предоставя достъп Тийн Зоната. Разходката е с предварително записване.

На 8 ноември (сряда), програмата завършва със среща с проф. Боян Биолчев. От 17:30 ч. в „Обща читалня” ще бъде представено цялостното творчество на действащия професор на Софийския университет, дългогодишен негов ректор (два мандата). Той има над двадесет издадени книги, както и филми, направени по негови сценарии.

В дните на отворените врати всеки посетител ще получи и едногодишен читателски абонамент за всички отдели, услуги и ресурси на библиотеката.

Напомняме на потребителите, задържали книги повече от регламентирания срок, че имат възможност да ги върнат в рамките на кампанията, за да се възползват от подновяване на читателските си карти.

*За заявки телефон: 0879 548 916 или e-mail: libvratsa@libvratsa.org