С празничен концерт-спектакъл, в Деня на Европа 9 май, ДГ „Европейчета“ отбеляза своя патронен празник и 50-годишен юбилей.

Участие в тържеството взеха настоящи и бивши въпитаници на детското заведение, както и художествени и танцови състави.

Приветствие по случай празника отправи кметът на Община Враца Калин Каменов. В словото си той благодари за грижите и усилията на колектива и им пожела здраве. По повод годишнината, ДГ „Европейчета“ получи подарък дръвче, което децата и учителите заедно да посадят в двора на детското заведение.

генерал агрохимикали

Поздрав към гостите на събитието отправи директорът на детската градина Пламена Цветанова. „С поглед назад във времето, мога да кажа, че ние създадохме отношения, очаквания и обществени нагласи към образованието в най-новата ни история.

Бяхме сред първите въвели метода Монтесори в образователния процес, а към днешна дата той успешно се прилага във всичките пет групи на детската градина.

Изградихме и оборудвахме логопедичен кабинет, сензорна и солна стая, с които поставяме акцент върху индивидуалните нужди на всяко дете“, заяви директорът на ДГ „Европейчета“.

Поздрав по случай 50-годишния юбилей отправи и Лорета Колева, началник на РУО – Враца. Гости на празничното тържество бяха още Петя Долапчиева, зам.-кмет на Община Враца, Ренета Венева, детски психолог и Монтесори обучител, Лилия Стоева, директор на ЦПЛП „Център за работа с деца“, директори на детски градини и училища от община Враца.